onsdag 10 december 2008

Pop, rock och bilar




Tänkte visa lite bilder på cars of the stars, bilder jag sökt runt efter på nätet.

Först är det Janis Joplins Porsche 356, handmålad i flower power-stil av en vän. Bilen köptes 1968 men det är en '65:a. Då hade den nyare 911:an redan börjat komma.

Men 356:ans runda former passar i och för sig bra som hippie-bil.

Och om bilen är inte mer att säga än att Janis körde den hårt och väl.

Sedan kommer en Stutz Blackhawk av en typ som Elivis hade. Visst hade han många Cadillacs, men den handbyggda Stutz var ändå något extra: "If you haven't arrived in a Stutz you haven't arrived at all" brukade han säga.

Sist är det John Lennons Rolls Royce. Notera målningen som noga taget inte är flower power, utan mönster av en typ som förekommer på engelska flodbåtar. Det hela målades nämligen av en firma som kunde sånt. Rätt lyckat får man säga, stilrent och klassiskt men ändå hippt.

Beträffande Lennon så hatade han att köra bil, han kunde det knappt trots att han hade lappen. Men en gång tvingade Yoko honom att köra under en utflykt och det hela slutade som sig bör, dvs i diket.

Vissa musiska typer har svårt för detta med att köra bil, det såg jag på tv en gång. Lennon å sin sida lät sig köras av chaufför efter incidenten.

(Mer bilsnack på bloggen här.)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har alltid gillat Lennons Rolls, den är både burlesk och stilren på samma gång, en väldigt svårplacerad skapelse, dyker man upp med den på country cluben, slänger dom ut en med huvudet före eller får du guldmedlemskort?
På samma tid ägde Keith Richards en fräck och elegant Bentley S-2 Flying Spur, körd av chaufför, bilkonässören i gänget dock är Charlie Watts, lyxiga 30-talsvagnar är hans område, han har fler atyscken, men kör dom aldig för han har aldrig haft körkort!

Svensson sa...

När jag förberedde inlägget googlade jag "Keith Richards Bentley" men hittade ingen bild. Vore kul att se den dock.

Anonym sa...

finns bild på den i Wymans bok Stones Inside, mer än det har jag nog inte sett av den heller, Mick körde Aston Martin DB6 oxå.